RWF Logo

Konkurs SPECIJALNI FOKUS – novi rok je 10. jun!

Nastavljamo sa podrškom aktivističkim poduhvatima, kontekstualnim intervencijama, koracima ka pravednijem društvu!

Program Specijalni fokus prepoznaje i podržava različite vidove direktnih i indirektnih borbi protiv nacionalizma, militarizma i rasizma. Bilo da ste na polju aktivizma, istraživačkog rada, umetničkih podviga, bilo da imate registrovan ili neformalni kolektiv – ukoliko imate snažnu potrebu da reagujete na represivne društvene pojave i ideju kako da to učinite, Specijalni fokus je program za vas. 

Specijalni fokus posebno obraća pažnju na različite vrste geografskih i društvenih margina, na odvažne feminističke i druge progresivne grupe koje deluju u drastično otežanim uslovima, na one prostore, ideje i ljude koji ne pristaju na dalju marginalizaciju. 

Pri apliciranju, vodite se onime što je vama i vašem kolektivu, kao i vašoj široj zajednici i društvu važno i korisno. Vodite računa o prethodnicama/ima u sličnim borbama i na to kako se nadovezujete na njihov rad. Koristite se efektnim metodologijama i sredstvima prilagođenim ljudima sa kojima ćete raditi. Mislite o okolini i kako da vaše aktivnosti budu što manje invazivne po nju. Prigrlite svoju progresivnu politiku i direktno, slobodno je praktikujte. 

20. maja održaćemo onlajn konsultacije za sve zainteresovane da saznaju više o programu Specijalni fokus. Konsultacije ćemo održati u dva termina: u 11h i u 18h. Ukoliko želite da nam se pridružite na konsultacijama, prijavite se na email galina.maksimovic@rwfund.org do 20. maja u 10h. 

Pročitajte detaljno smernice za apliciranje, preuzmite prijavni formular i obradujte nas beskompromisnim transformativnim idejama!

Rok za prijave je 10. jun do 16h!

Budite i vi podrška!

RŽF pruža podršku pokretu delimično i iz donacija zajednice. U toku je donatorska akcija Neustrašivo, kreativno i lokalno kojom upravo prikupljamo novac za jedan od grantova koji će biti dodeljeni kroz program Specijalni fokus. 100, 500, 1000 ili 10.000 dinara – svaki doprinos je izuzetno važan kao gest podrške feminističkim kolektivima i znak da nisu usamljeni u svojim borbama, zato se uključite!