Radost ludost!


2019 radost ludost X 04-min

RADOST LUDOST je manifestacija koja je pokrenuta u okviru Rekonstrukcije Ženski fond u cilju promocije politika i ciljeva samog fonda, a to je umrežavanje , komunikacija, razmena iskustva između umetničko aktivističih grupa, kolektiva , pojedinaca, ali i promociju vidljivosti fonda sa mogućnošću doniranja i širenja ideje lokalne filantropije. Važnost ove manifestacije je korišćenje i osvajanje javnog prostora ali i intersektorska saradnja, koja ima za cilj da poveže nezavisne, angažovane, nesvrstane umetnice/ke i institucije kulture sa kojima se trudimo da menjamo društvene obrasce.

Tokom pet godina rada veliku podršku pružile su nam brojene umetnice, umetnici, grupe i kolektivi, pojedinke i pojedinci:

Ženski hor Kombinatke (Slovenija), Pesničenje, “Ženska strana” (kustoskinje Ana Panić, Marija Đorgović i Una Popović), Gruvlend Sessions, Sestre inženjerke, Grupa Secondhanders, Cica i njen partner Globus, Sajam kratke elektronske forme – KEF, grupa ŠKART, Midica & The Absent Friends, Verglspiel, Stray Dogg, CIRKUSFERA, hor PROBA, EMAEMAEMA + SRETAN BOR , Bojana Petković, Ana Dubljević , Milan Marković, Ana Ćurčin, DJ Mečkica, Ana Đorđević, Jelena Jelača, Natalija Laptošević, Nada Pleskonjić, MARKIZA DE SADA, hor(or)hor, Magda Janjić.

Zahvalne smo i svim prostorima koji su nam otvorili svoja vrata ili poverenje da zajedno kreiramo veče za pamćenje, druženje i učenje:

Muzej istorije Jugoslavije, Botanička bašta, Inex Film, ULIČNA GALERIJA – Čavketovo Sokače, CZKD- Centar za kulturnu dekontaminaciju, kontinuirana saradnja sa Kulturnim centrom REX.


RADOST LUDOST opstaje svih ovih godina jer je potreba da se povežemo, radujemo, učimo, rastemo, menjamo uvek prisutna, što i treba da bude. Prostor koji ispunjava feministička fondacija uči i oplemenjuje sve nas, kako učesnike i učesnice tako i slučajne ili namerne prolaznike i prolaznice, posetiteljke i posetioce!