RWF Logo

“SESTRE TO RADE NAJBOLJE 5”

sestre article


Sreda 25. novembar, od 20 do 23:00 –  Ljutić, Stevana Sremca 5, Beograd.

Rekonstrukcija Ženski fond u akciji SESTRE TO RADE NAJBOLJE 5 i ovaj put donosi vam teme aktuelne. Imaćemo prilike da čujemo i upoznamo se sa početkom kampanje “Zaustavite nasilje. Sa reči – u akciju!”, koju pokreće Autonomni ženski centar

U prošloj godini policiji je stiglo oko 6000 prijava nasilja u porodici, od čega je 3642 policija prosledila tužilaštvu. Osudjeno je 1712, od čega samo 634 zatvorskom kaznom (ostalo su uslovne i novčane kazne). U istom periodu je nasilnicima izrečeno samo 70 mera iseljenja, a kuće je moralo da napusti 1250 žena i dece.

Ovaj put akcijom SESTRE TO RADE NAJBOLJE želimo da vas pozovemo i konkretno sakupljamo novac za Fond za pomoć ženama žrtvama nasilja. Sav novac koji se sakupi biće predat Autonomnom ženskom centru.

Ponesite novac da pijete piće i da donirate u kutiju!

“Sestre to rade najbolje” predstavlja žene koje svojim akcijama, radom, energijom i znanjem čine vidljive promene u društvu.

Naša gošća ove večeri je Bobana Macanović, Autonomni zenski centar

Za DJ pultom su Zoe Kida i Konstrakta (Zemlja gruva)

Ove SESTRE TO RADE NAJBOLJE se dešavaju 25. novembra kada je sam početak kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama, gde i ove godine ponosno stojimo sa svojim prijateljicama i poručujemo:

SOLIDARNOST JE NAŠA SNAGA!

Vidimo se na večeri davanja onima kojima to sada  najviše treba!!!

sestre 5 final