RWF Logo

RWFund u SAD: Ženska prava & filantropija u Srbiji – razgovor sa Zoe Gudović

Drage i dragi,  Rekonstrukcija Ženski fond uskoro gostuje u Kaliforniji! IDEX, Global Fund for Women i Urgent Action Fund for Women’s Human Rights pozivaju vas da nam se priključite u razgovoru o filantropiji, aktivizmu i ženskim ljudskim pravima u Srbiji, u utorak 6. oktobra u San Francisku.

U okviru programa feminističke filantropije, Rekonstrukcija Ženski fond je u 2015. nastavila sa akcijama poput Sestre to rade najbolje, ugostila drugarice iz Maypol fonda iz Londona, a sada imamo prilike da idemo dalje i učimo od drugih. Rekonstrukcija će biti prisutna na konferenciji  u San Francisku, Women’s Funding Network, a posle toga Zoe Gudović PR menadžerka odlazi u New York u posetu i učenje od Astraea Fondacije. Zahvaljujemo se fondaciji Mama Cash na finansijkoj pomoći za studijsko putovanje u okviru programa Strengthening Local Philanthropy.


Ženska prava & filantropija u Srbiji: Razgovor sa Zoe Gudović

Detalji o događaju:

Urgent Action Fund for Women’s Human Rights

Utorak, 6. oktobar, od 18-20:00

San Francisko, Kalifornija


8th of March 2015 in Serbia - DIGNITY OF WORK, NO HUNGER! foto: Nada Pleskonjic
8th of March 2015 in Serbia – DIGNITY OF WORK, NO HUNGER! foto: Nada Pleskonjić-

Poznata aktivistkinja iz Srbije, Zoe Gudović, obrazlagaće ulogu lokalnog ženskog fonda, Rekonstrukcije Ženski fond, u stvaranju društvenih promena i ustajanju protiv nasilja i diskriminacije. Zoe će doneti novosti o trenutnom kontekstu ljudskih prava u Srbiji i priče o tome kako aktivistkinje vode borbu za pravdu i jednakost u Srbiji i na Balkanu.

Ovo je jedinstvena prilika i nadamo se da ćete nam se pridružiti. Molimo vas da rezervišete mesto, prostor je ograničen.

Biografija govornice:

Zoe Gudović je feministkinja, lezbejka, artaktivistkinja i PR menadžerka Rekonstrukcije Ženski fond iz Srbije. Pored rada u Rekonstrukciji, Zoe je angažovana u istraživanju i praktikovanju neformalnih i angažovanih požorišnih formi. Bila je članica feminističke grupe Žene na delu od 1998. Svoju umetnost i aktivizam povezuje u cilju menjanja društvenih odnosa. Kao jedna je od osnivačica Act Women, feminističke pozorišne grupe koja je počela 2003. i aktivističke grupe Queer Beograd, ona je donela svoju jedinstvenu formu uličnog pozorišta na festivale na brojnim mestima među kojima su Beograd, Zagreb, Beč, San Francisko i Berlin. Zoe je isto tako organizovala razne ulične performanse kao deo kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama.

Rekonstrukcija Ženski fond je prva lokalna ženska fondacija u Srbiji, osnovana 2004. Misija RŽF je da podrži i održi feminističku političku platformu protiv rata, nacionalizma, rasizma, militarizma, bilo kog oblika diskriminacije i nasilja nad ženama.

Ako imate pitanja u vezi sa događajem Ženska prava & filantropija u Srbiji: Razgovor sa Zoe Gudović, kontaktirajte Urgent Action Fund for Women’s Human Rights – rezervišite vaše karte za posetu događaju na ovoj adresi.