RWF Logo

“Sestre to rade najbolje”

Ponedeljak 9. jun, od 20:00 do ponoći ☺ – Zadruga Oktobar, Strahinjića Bana 33, Beograd!
Drage drugarice i drugari, veliki i mali, kao što znamo sreću čine male stvari. Tokom poplava koja se u Srbiji desila, mnogi ljudi su izgubili mnogo, mnogi su izgubili sve, ali veruju u život i idu dalje. Rekonstrukcija Ženski fond i BeFem, feministički kulturni centar, organizuju veče posvećeno solidarnosti, prijateljstvu, druženju i osmehu. Ponesite svoju otvorenost, spremnost da se čujemo i vedrinu da se razumemo.

01_sestre_01

Ponesite novac da pijete piće i da donirate u kutiju, a sav prilog ide za romsko naselje Veliki Crljeni u Lazarevcu gde je 21 porodica i neophodno je dosta hemije/asepsola/rukavica za ribanje/vlažnih maramica, pelena za decu. Novac koji sakupimo to veče ulažemo u neophodne stvari koje će Nada Đuričković predati i podeliti u naselju tako da svako dobije pomoć.

“Sestre to rade najbolje” udruženo, predstavljaju žene koje su tokom poplava izveštavale sa bicikla, terena i iz raznih kriznih centara. Žene su prisutne svuda i žene znaju kuda!
Naše specijalne gošće su:

  • Marija Ratković, inicijatorka akcije //Bicikl na vodi
  • Čarna Radoičić, rediteljka // individualne humanitarne akcije
  • Nada Đuričković, romska aktivistkinja// Romski centar za žene i decu DAJE

Sestrinski DJ mixuju predstavnice ženskih grupa koje su tokom nepogoda, a i svih ovih godina životnih poplava i gubljenja razuma tu za vas:
Autonomni ženski centar, Žene u crnom, Centar za ženske studije, Act Women, BeFem i Rekonstrukcija Ženski fond.

Vidimo se na večeri davanja onima kojima to sada najviše treba!!!