RWF Logo

Konkurs Specijalni fokus: Novi rok je 20. oktobar!

Nacionalizam, militarizam, rasizam, diskriminacija, nasilje nad ženama i marginalizovanima toliko su se komotno ugnezdili u društvu da utiču na gotovo svaki segment naših života i postaju sinonim za svakodnevicu, stvarnost, život. Šta je najrevolucionarnije, najhrabrije, najdirektnije što ste spremni da učinite da se tome suprotstavite?

Potlačenosti najrazličitijih vrsta sigurno već osećate na svojoj koži ili ih jasno vidite, razumete i razljućuju vas. Kuda dalje? Koje su vaše ideje protiv nacionalizma, rasizma, militarizma i ratnohuškačkih narativa, neofašizma, nasilja nad ženama i različito marginalizovanim ljudima, radničke obespravljenosti, devastacije prirodnih dobara i ostatka ogromnog klupka umršenog patrijarhatom i neoliberalizmom? Rešenja mora biti i ona moraju poći od nas, naših komšiluka, drugarica i drugova, ulica, društvenih centara, scena, tekstova… Iako jedan kolektiv ne može razmrsiti celo klupko, fokus po fokus, težimo da podstaknemo različite progresivne akcije, a sve ka sistematizovanijim naporima za pravednu transformaciju društvenog sistema.

Konkurs Specijalni fokus namenjen je svima vama koji imate upravo transformativne ideje, ekipu s kojom možete da ih sprovedete i spremnost na snažne kontekstualne intervencije. Bilo da je vaše oruđe ulična akcija, umetnost, direktan terenski rad, umrežavanje, znanje i istraživanje ili nešto sasvim drugačije, vaše ideje su dobrodošle, sve dok razvijaju i neguju otpor, zajedništvo, aktivistički duh, beskompromisnu solidarnost, pobunu i jasnu politiku protiv nacionalizma, rasizma i militarizma kao temelja brojnih drugih društvenih nepravdi.

Program je otvoren kako za registrovane organizacije, tako i za neformalne kolektive svih generacija i bez obzira na dosadašnje aktivističko iskustvo. Pri razmatranju podrške, prvenstveno vodimo računa o kvalitetu i izvodljivosti predloženih akcija, a u skladu sa mogućnostima i prioritetima prednost dajemo različito marginalizovanim grupama, bilo da je marginalizacija društvena, politička, finansijska, geografska. Maksimalan budžet za vaše aktivnosti je 450.000 dinara.

Rok za slanje prijava je 20. oktobar do 16h.

Ukoliko imate pitanja, možete da nam pišete na office@rwfund.org ili na galina.maksimovic@rwfund.org.

Ili nam se pridružite na onlajn konsultacijama! 5. oktobra u 11h i 6. oktobra u 11h održaćemo konsultacije na Zoom platformi gde detaljno predstavljamo program i odgovaramo na konkretna pitanja koja možete postaviti u vezi sa aktivnostima koje želite da predložite. Za konsultacije se možete prijaviti na mejl galina.maksimovic@rwfund.org kako bismo vam poslale link za Zoom. U prijavi naglasite za koji ste termin zainteresovane.

Radujemo se vašim prijavama i akcijama!