RWF Logo

Sa one strane granice, do transformativnog obrazovanja

Prošle godine kampanja stipendije „Žarana Papić  je bila naša najuspešnija kampanja do sada. Ove jeseni pokrećemo još jednu lokalnu feminističku akciju: 

„Sa one strane granice, do transformativnog obrazovanja“

Zašto je važno podržati feminističko obrazovanje?

U vremenu svakodnevnog jačanja desnice, kada pod uticajem konzervativnih struja država počinje da menja nastavne udžbenike, potreba za transformativnim obrazovanjem postaje vitalna. Zbog porasta siromaštva i preusmeravanja tokova novca na ratne frontove, sve je manje mogućnosti za obrazovanje devojaka i žena.  

Zato želimo da budemo izvor podrške za njihovo feminističko obrazovanje, jer verujemo da one mogu menjati stvari na bolje. Do sada smo dodelile preko 150 stipendija u oblasti rodnih studija, mirovnih studija i alternativnih edukacija kojima se jačaju feminističke i mirovne prakse.

Kako ti možeš da doprineseš?

Cilj nam je da do početka decembra obezbedimo 600.000 dinara za 5 stipendija.

Solidarno i zajedno sa vama – našom zajednicom, bilo da ste sa one strane granice ili ovde, možemo podržati aktivistkinje, žene i devojke sa margine, da prošire svoja znanja i budu stub promena u nadolazećim godinama.

Zato DONIRAJ za obrazovanje novih generacija devojaka i žena!

Naše buduće stipendistkinje možete podržati na više načina, uključujući i online donacije. Imamo opciju jednokratnog ili redovnog mesečnog doniranja, opciju online ili klasičnog doniranja.

Raširi! Podeli informacije o našoj akciji i pozovi prijateljice/e, poznanice/ke, porodicu da se uključe i podrže transformativno obrazovanje i mogućnost boljih izbora za devojke i žene!

Hvala za podršku i deljenje!