RWF Logo

Konkurs SPECIJALNI FOKUS – novi rok je 11. februar!

I u 2022. nastavljamo da podržavamo aktivističke poduhvate i kontekstualne intervencije koje se suprotstavljaju ključnim društveno-političkim problemima kroz program Specijalni fokus.

Posebno nam je drago što ćemo od sada biti u mogućnosti da ovakve inicijative podržimo uz više sredstava – novi maksimalni iznos koji vam možemo dodeliti za planirane aktivnosti je 450.000 RSD!

Specijalni fokus je prilika za istraživanje, (re)definisanje, preispitivanje i suprotstavljanje nacionalizmu, militarizmu, rasizmu i srodnim regresivnim pojavama.

Specijalni fokus nudi slobodu eksperimentisanja, hrabrih kontekstualnih intervencija, izoštravanja progresivne politike. Specijalni fokus oslobođen je strogih tematskih i formatskih okvira, kao i striktnih projektnih očekivanja, i namenjen je aktivnostima koje doprinose dugoročnim društveno-transformišućim akcijama i progresivnim pokretima. 

Kroz Specijalni fokus želimo da razumemo, razmenimo, imenujemo i podržimo aktivnosti koje se suočavaju sa nekim od ključnih izvora/problema sadašnje politike i svega što ju je proizvelo.

Specijalni fokus je, između ostalog, ono što vi od njega napravite, ono što vi artikulišete kao teme od značaja za svoju užu i širu sredinu, što mapirate kao probleme i što želite i umete da menjate. 

Pripremile smo novi detaljni opis programa i smernice za apliciranje – informišite se o programu i preuzmite prijavni formular ovde!

Rok za apliciranje je 11. februar do 16h. 

Radujemo se vašim prijavama!