RWF Logo

Odgovor je na lokalu: Kako filantropija u zajednici menja strukturu moći i svet!

Screen Shot 2018-11-21 at 20.53.05

Rekonstrukcija Ženski fond vam preporučuje video o razumevanju lokalne filantropije u zajednici koji su uradile naše koleginice i kolege iz Global Fund for Community Foundations (GFCF) koja podržava i promoviše akterke i aktere iz polja lokalne filantropije širom sveta.

Video Odgovor je na lokalu: Kako filantropija u zajednici menja strukturu moći i svet!  je preveden na srpski jezik i možete ga pogledati, podeliti, jer je dobar za razumevanje lokalne filantropije!


“Pojedinci i zajednice mogu se činiti sićušno, bespomoćno naspram rastućih globalnih izazova. Ali, moćne nove mreže ljudi koji se organizuju se javljaju, podižući glas i nudeći nova rešenja. Takve mreže, uključujući i sve veći globalni filantropski pokret, preispituju dosadašnji odnos prema društvenim promenama kao nečemu što se ‘radi’ zajednicama, nasuprot nečega što zajednice rade, ili se radi zajedno sa njima. S druge strane, filantropija u zajednici polazi od pretpostavke da svaka zajednica poseduje nekakve resurse koji, kada se udruže, mogu da razviju najmoćniju silu od svih: poverenje!

Ove institucije su značajne, kredibilne i, što je najvažnije, njih poseduju i oblikuju oni kojima one treba da služe. Pogledajte ovaj kratak video i saznajte zašto je “odgovor na lokalu”!

 


Screen Shot 2018-11-21 at 20.54.14