RWF Logo

SESTRE TO RADE NAJBOLJE 12

kargo4

Rekonstrukcija Ženski fond u akciji SESTRE TO RADE NAJBOLJE 12 vas poziva da doniramo za kargo bicikle! Utorak 19. septembar, od 20 do 23:00, Ljutić, Stevana Sremca 5, Beograd!

U poziciji između svakodnevne diskriminacije i neefikasnih javnih politika donetih radi unapređenja njihovog položaja, Romi i Romkinje su primorani da – upravo putem prikupljanja sekundarnih sirovina korišćenjem kargo bicikala – preuzmu stvar u svoje ruke i pronađu način da sa malo ili nimalo novca počnu da ostvaruju prihode za sebe i svoja domaćinstva. Može se postaviti pitanje koliko su teško siromaštvo i društvena isključenost uticali na uspostavljanje tog sistema ostvarivanja prihoda, ali posledica je jasna – oni su tu, i zato ne bi trebalo da budu „nevidljivi“. Ni za ljude oko sebe, koji se tim poslom ne bave, ali ni za državu koja reciklažu još uvek ne praktikuje u dovoljnoj meri.

Akcijom SESTRE TO RADE NAJBOLJE želimo da vas pozovemo i konkretno sakupljamo novac za još dva, pet ili jedanaest kargo bicikala!

Dodjite da upoznate ekipu iz Bajsologije jer oni rade i prave promene!

Ponesite novac da pijete piće i da donirate u kutiju!

“Sestre to rade najbolje” predstavlja žene koje svojim akcijama, radom, energijom i znanjem čine vidljive promene u društvu.

Zato ovo veče su sa nama i muziku puštaju SKORO PA TRI SESTRE!


SOLIDARNOST JE NAŠA SNAGA!

Budite solidarne/i na večeri davanja onima kojima to sada najviše treba!!!

fb-event-small