RWF Logo

KAKO DA SESTRE TO RADE NAJBOLJE – FOTO

seminar ARTICLE

Rekonstrukcija Ženski fond je u okviru programa feminističke filantropije pokrenula edukativnu kampanju KAKO DA SESTRE TO RADE NAJBOLJE. Pogledajte fotografije sa seminara održanog od 7. do 9. jula!

Cilj kampanje je da problematizujemo pitanje novca koji je javan i gde se on troši a da se isto zapitamo gde individualno možemo da damo novac.

Mi uopšte ne učimo niti o značenju niti o upravljanju novcem, mi samo pričamo o novcu i kapitalizam ga uspostavlja kao društvenu vrednost, ali mi suštinski uopšte ne učimo o novcu i finansijski smo nepismene/i. Zato su ovakve edukacije važne. Kako to da ceo život radimo za malo ili mnogo a retko se zapitamo: PA GDE SE TAJ NAŠ NOVAC UTROŠI?

Zato pokrećemo edukativnu kampanju KAKO DA SESTRE TO RADE NAJBOLJE da bolje razumemo odgovornost prema novcu. (način na koji ga dobijamo, kako ga trošimo, kako izveštavamo o utrošenom novcu (princip transparentnosti).

U okviru seminara ponudile smo mogućnost da se sazna: Šta je naš novac , novac od poreza? Koje sve informacije od javnog značaja građanke i građani mogu da traže? Koliko je transparentan budžet u našoj zemlji? Da li prijavljujemo korupciju ili smo deo te mašinerije?

U okviru radionica nudimo mogućnost da se sazna: Kako da isplanirate filantropsku akciju? Kako da osnažite svoje telo i glas? Kako i zašto radimo fandrejzing i šta je to ustvari? Kako funkcioniše Rekonstrukcija Ženski fond?

U okviru praktičnih akcija učesnice i učesnici će biti podeljeni u dve grupe od po 15 u svakoj i imaće zadatak da organizuju dve akcije pod nazivom SESTRE TO RADE NAJBOLJE! Ovo će biti praktična vežba gde će ljudi biti motivisani da ulože novac u neku od akcija koje učesnici i učesnice organizuju.

U novembru je planirana konferencija za medije gde ćemo vas informisati o zapažanjima, rezultatima!

HVALA svim učesnicama i učesnicima!

Fotografije sa seminara pogledajte u nastavku.

[Best_Wordpress_Gallery id=”56″ gal_title=”01 Seminar Sestre 2017″]