RWF Logo

Konkurišite za STIPENDIJU ŽARANA PAPIĆ – novi rok je 29. septembar!

Znanje hrani aktivističke prakse, kao i prakse znanje, a vreme je za novu priliku za sticanje znanja koje će ojačati tvoje aktivističke prakse! Bilo da su tvoje polje interesovanja ženske/rodne studije, mirovne studije ili neki sasvim treći program kojim ćeš potkrepiti svoje aktivističko delovanje, radujemo se tvojoj prijavi!

Prošle su gotovo dve decenije otkako dodeljujemo stipendije “Žarana Papić” za različite svrhe. U te dve decenije, mnoge naše stipendistkinje nadogradile su ključna znanja za dalje delovanje u okviru feminističkog i drugih povezanih progresivnih pokreta – i uz praktikovanje tih znanja ga delile, inspirisale (se) njime, i njime gradile i grade pravednije društvo. Cenimo generacijski kontinuitet, i zato nam je važno da nastavimo sa praksom ovakve podrške.

Stipendije “Žarana Papić” dodeljujemo prvenstveno aktivistkinjama feminističkog pokreta (ali ne samo njima) za rodne/ženske ili mirovne studije, kao i za druge korisne programe povezane sa društvenim delovanjem aktivistkinja i društvenom dobrobiti. Prednost u jesenjoj rundi podrške imaju aplikantkinje koje se prijavljuju za Master studije roda na Fakultetu političkih nauka, dok se stipendije za ostale programe dodeljuju u skladu sa mogućnostima.

U vremenu nasilje, represije, sveopšte suženosti društvenih sloboda, potreba za znanjem, ali i za podrškom sticanju i deljenju narasla je. Posebno smo ponosne što program stipendija “Žarana Papić” više nije rezultat samo naših napora – u podršku su se uključili i brojni različiti akteri iz zajednice! Nastavljamo da promovišemo ovaj program i prikupljamo sredstva iz zajednice za stipendije šireći tako diskusiju o nepovoljnom položaju devojaka i žena u obrazovanju, sve dok zajedničkim snagama ne prevaziđemo stanje u kome obrazovanje nije besplatno i sistemski dostupno za sve!

Prijavite se za stipendije do 29. septembra do 16:00 na mejl office@rwfund.org. U mejlu je potrebno poslati svoj CV i prijavni formular.

Sve informacije o stipendiji, kao i prijavni formular, naći ćete ovde!

Radujemo se vašim prijavama!