RWF Logo

Konkurs Specijalni fokus: Novi rok je 10. februar!

Prijavite se za konkurs Specijalni fokus i pokažite zube nacionalizmu, militarizmu i rasizmu, te ostalim uvezanim društvenim problemima – ko će ako nećete vi?

Ilustracije toga kako nas nacionalizam, militarizam, rasizam, diskriminacija, nasilje nad ženama i marginalizovanima tlače prisutne su svakodnevno. Gotovo da nema osobe koju to ne pogađa. Nešto su ređe osobe koje su spremne da se konstruktivno uhvate u koštac sa ovim problemima. Program Specijalni fokus namenjen je upravo onima sa idejama, hrabrošću i sposobnošću da ohrabre i druge. 

Pođite od problema koji su vam najbliskiji, koji vas najviše žuljaju. Promislite kako se ti problemi ukrštaju sa neoliberalizmom, neofašizmom, mizoginijom, homofobijom, lezbofobijom, bifobijom, transfobijom, ekonomskim nasiljem, strukturnim nasiljem, ekološkom devastacijom i drugim boljkama – jer problemi nikad ne dođu sami već pothranjuju jedni druge. Okupite ekipu koju predvode žene, bilo da ste registrovan ili neregistrovan kolektiv. Smislite kako da najefektnije i najsmislenije radite sa svojom zajednicom. Bilo da je vaše oruđe terenski rad, angažovana umetnost, čuvanje, proizvodnja i deljenje znanja ili nešto sasvim četvrto, vaše ideje su dobrodošle, sve dok politički artikulisano napadaju korozivne probleme društva i donose alternativu i korake ka pravednijem svetu. 

Podržavamo aktivnosti kolektiva iz čitave Srbije, i iskusnih i novih kolektiva, a maksimalan budžet za koji možete konkurisati je 450.000 RSD. 

Detaljne smernice i formular za aplikaciju pronaći ćete na ovom linku. 

Novi rok za podnošenje prijava je 10. februar do 16:00, a odluke o podršci biće poznate nakon 17. februara. 

Imate nedoumice? Pridružite nam se na onlajn konsultacijama gde ćemo vam detaljno predstaviti program i odgovoriti na vaša pitanja. Konsultacije održavamo u dva termina: 24. januara u 17:00 i 25. januara u 13:30. Za konsultacije se možete prijaviti na mejl galina.maksimovic@rwfund.org kako bismo vam poslale link.

Radujemo se vašim prijavama!