RWF Logo

KAKO DA SESTRE TO RADE NAJBOLJE – konferencija za medije

kuda ide vas novac za konf

Rekonstrukcija Ženski fond vas poziva na konferenciju za medije povodom promocije edukativne kampanje KAKO DA SESTRE TO RADE NAJBOLJE – sreda 20.12.2017. u 12:00 , Medija centar, Terazije 3, srednja sala!

Cilj kampanje je bio da problematizujemo pitanje javnog novca i gde se on troši a da se isto zapitamo gde individualno možemo da damo novac. Pregledom budžeta za 2018 godinu vidimo da se povećava budžet za odbranu i unutrašnje poslove, a za ostale oblasti životnog razvoja poput kulture, obrazovanja, nauke opada.

Celoga života radimo za malo ili mnogo a retko se zapitamo: PA GDE SE TAJ NAŠ NOVAC UTROŠI?

Predstavićemo i PUBLIKACIJU iz koje možete da saznate zašto smo pokrenule edukativnu kampanju, i da nas sve uputi u korake razumevanja ili ne razumevanja nekih procesa trošenja javnog i privatnog novca i značaja lokalnih filantropskih praksi.

Za medije govore:

  • Zoe Gudović, inicijatorka kampanje, Rekonstrukcija Ženski fond
  • Danilo Ćurčić, diplomirani pravnik
  • Katarina Lončarević, docentkinja na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu
  • Milena Vasić, pravna savetnica u Komitetu pravnika za ljudska prava – YUCOM.
  • Boban Stojanović, doktorant i saradnik na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu i osnivač Grupe za analizu i kreiranje javnih politika
  • Fahrudin Kladničanin, programski koordinator u Akademskoj inicijativi Forum 10, lokalnoj nevladinoj organizaciji iz Novog Pazara

 Saopštenje za medije možete da preuzmete ovde.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Zoe Gudović na telefon 063/455845 ili na email zoe.gudovic@gmail.com.