RWF Logo

Lezbejsko proleće 2015

Rekonstrukcija Ženski fond vas  od 16. do 19. aprila poziva na LEZBEJSKO PROLEĆE – važno je da inspirišemo, motivišemo i kreiramo prostor slobode, gde se ukrštaju i grassroots i akademska misao, da možemo finansijski da pomognemo ali i solidarno pozivamo i budemo prisutne. Pogledajte program i dodjite!


poster za lezb prolece


Drage sestre,

Pozivamo vas da se pridružite Lezbejskom proleću – četvorodnevnom događaju u Beogradu koji će trajati od 16. do 19. aprila! :))

Mi smo grupa grassroots lezbejki, prijateljica, aktivistkinja iz različitih grupa iz Srbije i BiH i želimo da ovog aprila Lezbejsko proleće zaista procveta! 🙂

Želimo da ovaj događaj okupi lezbejke iz unutrašnjosti, regiona i sveta kako bismo razmenile energiju i osnažile se međusobno, takođe, kako bismo stvorile prostor da razmenimo znanje i iskustvo koje imamo u vezi sa našim lezbejskim identitetom, političkim akcijama i lezbejskom kulturom!

Naš rad je zasnovan na feminističkim i volonterskim principima. Želimo da stanemo na put patrijarhatu i lezbofobiji i da obeležimo 20 godina postojanja lezbejskog pokreta u Srbiji!

Sve smo svesne da su društvene okolnosti u Srbiji veoma negativne kada je reč o lezbejkama – suočavamo se sa konstantnom lezbofobijom, napadi na lezbejke su učestali, i potencijalno je opasno držati se za ruke na javnim mestima ili ispoljavati blistkost.

Cilj Lezbejskog proleća jeste da se osnaže lezbejke i da se stvori i ojača lezbejska mreža po Evropi, kao i da se poveća vidljivost lezbejki kroz promociju lezbejske kulture.

Program će obuhvatati niz radionica gde ćemo razgovarati o počecima lezbejskog pokreta, o izazovima sa kojima smo se susretale i lekcijama koje smo naučile, o tome kuda i na koje načine želimo dalje da utičemo na osnaživanje lezbejki u Srbiji i smanjenju patrijarhalnih i homofobičnih uslova u kojima živimo.

Takođe, biće organizovane izložbe fotografija umetnica lezbejki, radionica izrade stencila i transparenata, filmske projekcije, fudbal i druge sportske aktivnosti za žene koje žele da se rekreiraju. Uveče će nas očekivati bogat muzički program tokom koga će nam muziku puštati lezbejke DJ-ke! Program se završava maršom, gde ćemo zajedno sa ostalim feministkinjama, radnicama, ženama sa invaliditetom, Romkinjama, lezbejkama iz sveta, zauzeti ulice Beograda.

Događaj će takođe okupiti i nemali broj žena iz inostranstva u okviru Svetskog marša žena koje će sa nama podeliti izazove sa kojima se one susreću u svojim lokalnim sredinama i sa kojima ćemo imati prilike da razmenimo iskustva i znanja koja imamo.

Lezbejsko proleće je organizovano u saradnji sa neformalnom grupom Vještice, uz podršku Rekonstrukcije Ženski Fond, Befem-a, Skuvarica-e, Autonomnog Ženskog Centra, People’s Hostel-a, Labrisa-organizacije za lezbejska ljudska prava i Magacina u Kraljevića Marka.

Još jednom, pozivamo vas da budete deo našeg zajedničkog Lezbejskog proleća, da zajedno sa nama učestvujete u programu i doprinesete ideji da biti lezbejka u Srbiji ne bude sramota, već sreća!

Više informacija možete dobiti ako nam pišete na e-mail lezbejskoproljece@gmail.com.

Proleće više nikada neće biti isto… 🙂

Vidimo se!


PROGRAM MOŽETE DA PRONAĐETE OVDE:

http://freepdfhosting.com/2485c68be5.pdf