RWF Logo

Radost ludost 5!

Radost ludost 5!
Radost ludost 5!

Rekonstrukcija Ženski fond vas poziva na proslavu 10 godina rada RADOST LUDOST 5!

  • Petak 19. septembar od 20 do 23:00
  • CZKD, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21

Rekonstrukcija Ženski fond ima veliku čast da vas pozove na obeležavanje deset godina svog rada, i na akciju koju organizujemo već petu godinu  – RADOST LUDOST!

Sve ove godine rada, u zemlji gde ništa nije stabilno, gde su promene svakodnevne, a zahtevi sve veći što se tiče opstanka, borbe, rada i političkog delovanja pogotovo žena, Rekonstrukcija Ženski fond je uspela i uspeva da zadrži svoju misiju, da se odupre totalitarnom režimu i da u najvećoj ludosti kao rezultat dobije mnogo radosti. Mnogo žena, ženskih organizacija, kolektiva i inicijativa dobilo je finansijsku, feminističku i solidarnu podršku.

Radost ludost 5 će se ove godine fokusirati na sam rad Rekonstrukcije. Kroz slike u akciji, muziku u pokretu i kritički ugao pozivamo vas da plovimo tu noć zajedno. Specijalne gošće ove naše plovidbe kroz prostor i vreme su:

  • Zapevaće hor(or)hor – da li je to hor?
  • Markiza de Sada, fatalna zavodnica, bastard ruskog revolucionara i nemačke aristokratkinje. Priča se da je u naletu strasti ubila ljubavnika i od tada luta gradovima Evrope u potrazi za zabavom. Sumnjivog morala, nezasitih seksualnih apetita, nepobediva je u obaranju ruke, vešta sa mačem i prva u ispijanju cele boce apsinta. Obavijena velom misterije, besprekornog stila, pažljivo bira svoje drustvo, ne ide nigde bez vozača.
  • Magda Janjić, novinarka, sada online editorka u Vice Srbija. Piše, ali i pušta muziku tamo gde hoće i kome hoće. U Idiott-u je resident, a pušta i za nas žene.
RADOST LUDOST 5 – plovidba kroz deset godina rada jedine lokalne ženske fondacije u Srbiji donosi momenat učenja, deljenja, druženja i povezivanja. Vidimo se!!!

Za više informacija, možete se obratiti Zoe Gudović na broj 011 322 1139 ili na adresu zoe.gudovic@gmail.com