RWF Logo

Radost ludost 4!


radost-ludost-header

Rekonstrukcija Ženski fond vas poziva na RADOST LUDOST 4!
Subota 6. jul od 19-22:00, ULIČNA GALERIJA – Čavketovo Sokače, Terazije 27!

Tradicionalno početkom leta, već četvrti put u organizaciji Rekonstrukcije Ženski fond, održava se Radost ludost, manifestacija koja kreira javne prostore za razmenu, druženje, solidarne akcije i umrežavanje.

Ove godine neobuzdano ćemo se radovati i ludovati u ULIČNOJ GALERIJI, oživljenom gradskom prolazu koji će ugostiti raznolike umetničke prakse.  RADOST LUDOST 4 nudi celovečernje druženje sa umetnicima i umetnicama, obećava publici javnu probu hora, upoznavanje sa letnjim hitovima mlade kantautorske snage, đuskanje uz bezbrižni DJ pult.

Program će otvoriti hor PROBA svojim nastupom – zajedničkom javnom probom ljubavnih i aktivističkih pesama.

radost-ludost-full

Rekonstrukcija Ženski fond podržava ženski aktivizam, ali i promoviše savremeno žensko stvaralaštvo.   Nekoliko umetnica imaće svoje nastupe tokom večeri, pre svih Ana Dubljević sa svojim  performansom “IDEMO ISPOČETKA”.

Muzički deo programa otvara zvezda ženske kantautorske beogradske scene, Ana Ćurčin, a nastavlja ga harizmatična DJ Mečkica. 

Kao i na svakoj prethodnoj RADOSTI LUDOSTI, predstavlja se i savremena vizuelna umetnička scena –  posetiteljke i posetioci će imati priliku da vide slike Jelene Jelače – “Dnevnik kretanja” – i skulpture Ane Đorđević. Primenjena umetnica Natalija Laptošević će održati mini radionicu origamija i naučiti nas kako se prave veliki i mali ždralovi.

Neke od radova umetnica moći ćete da kupite ili poručite.

Radost ludost podržava s ponosom izložbu Ulične galerije EMAEMAEMA + SRETAN BOR i predstavlja je i svojoj publici kao sastavni deo programa.