“Ogledalo” – program podrške aktivizmu mladih žena

ogledalo_naslowna_web_0


Rekonstrukcija Ženski fond mlade žene smatra nositeljkama i akterkama društvenih promena. Program OGLEDALO želi da podstakne i podrži udružene mlade žene, uzrasta od 16 do 30 godina, širom Srbije, da aktivno učestvuju u odlukama koje utiču na njihove živote.

Program je zamišljen da pruži dostupnu, fleksibilnu, stratešku podrškuneprofitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i neformalnim grupama koje vode mlade žene, inicijativama i širokom spektru aktivnosti usmerenih na njihove stvarne potrebe, interesovanja, prioritete, a u cilju društvenih promena kako u sredinama u kojima žive, uče i rade, tako i šire.

Ovaj program je namenjen pre svega mladim ženama koje kritički promišljaju stvarnost, zauzimaju jasan stav u odbranu svojih prava, ne boje se suočavanja i borbe protiv različitih oblika nepravde, koje bes zbog iste pretvaraju u kreativnu akciju, koje ne idu “niz dlaku”, koje žele da menjaju ono što ih “žulja”.

Konkurs je otvoren od 25. januara do 10. marta 2013. Vaš predlog projekta treba poslati na prijavnom formularu koji možete preuzeti na stranici  programa Ogledalo ili nas pozvati sa zahtevom da vam formular pošaljemo poštom. Kompletno popunjen formular treba poslati ili elektronski na adresu office@rwfund.org ili  običnom poštom na sledeću adresu:

Rekonstrukcija Ženski Fond Stevana Sremca 3/19, 11000 Beograd

Konačnu odluku o predlozima projekata donosi Odbor, posebno izabran za program OGLEDALO. Odluke će biti donete najkasnije do 20. marta.

Maksimalan iznos podrške za predlog projekta je 150.000 dinara.Trajanje projekta je u periodu od početka aprila do kraja oktobra 2013.

Za sve nedoumice i dodatna pitanja možete se javiti Mirjani Mirosavljević Bobić na mirjana.mirosavljevic@rwfund.org ili na brojeve 011 3222 751, 011 3235 592.

Više informacija o programu OGLEDALO možete da pronađete ovde.