RWF Logo

16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama 2012

pamflet_vidite_li

Rekonstrukcija Ženski fond, Mreža Žene protiv nasilja, Autonomni ženski centar, Žene u crnom i Act Women Vas pozivaju na:
Postavljanje SPOMEN PLOČE ženama žrtvama porodičnog/partnerskog nasilja u Srbiji, i 
Društveno angažovani masovni performans posvećen ženama žrtvama porodičnog/partnerskog nasilja

SEĆAMO IH SE!

25. novembar na Trgu Republike u 15:00

 

U okviru ovogodišnje kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama sa globalnom temom Od mira u kući do mira u svetu! želimo da ukažemo na rasprostranjenu toleranciju društva na nasilje prema ženama i odgovornost institucija da zaštite živote žena.

Kada muškarac ubije ženu mora da mu je taj dan baš bio loš, nije mu bilo po volji, možda je bio umoran, ili malo popio, možda je malo preterao. Žena se sigurno taj dan sama udarila o kvaku, sama je pala niz stepenice ili se okliznula pa je polomila sebi delove tela. Možda se sama i ubila. Dokle idu opravdanja za nasilje koje nam se dešava pred očima?

Neke žene su o svojim problemima progovorile, neke i dalje osećaju strah, jer nemaju poverenja da će im životi biti zaštićeni, neke osećaju sramotu misleći da se to samo njima dešava, a neke na žalost nisu nikada progovorile i nema ih više među nama.

U Srbiji je na SVAKIH 10 DANA JEDNA žena ubijena. Jedna žena manje!

POZIVAMO SVE GRAĐANKE I GRAĐANE DA NAM SE PRIDRUŽE.

DOĐITE 25. novembra na Trg Republike u 15:00 da zajedno postavimo SPOMEN PLOČU ženama žrtvama porodičnog/partnerskog nasilja.

Pitanje žena je pitanje svih nas, ako Vaša majka, baka, sestra, ćerka, komšinica, koleginica, učiteljica, drugarica…..nije više među nama, naša odgovornost je da je se setimo i odamo joj počast! Zato je natpis na spomen ploči:  

 

Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više!
Svim ženama žrtvama muškog nasilja.