RWF Logo

Čitajte – Žarana Papić: To je moj izveštaj vama

Rekonstrukcija Ženski fond vam predstavlja publikaciju “To je moj izveštaj vama / This is my report to you” koju možete preuzeti sa ove stranice.

U okviru obeležavanja sećanja na Žaranu Papić, Centar za ženske studije i Rekonstrukcija Ženski fond su organizovale u Centru za kulturnu dekontaminaciju 10. septembra 2012. susret koji je bio posvećen našoj velikoj političkoj aktivistkinji, feministkinji, prijateljici… Deo atmosfere sa događaja možete da pogledate na na fotografijama Srđana Veljovića. Do sada smo vam predstavile film “To je moj izveštaj vama” koji možete da možete pogledate na na našem sajtukao i na servisu YouTube. Ako imate prilike da ga koristite u svom radu, da ga prosledite dalje, da ga podelite sa svojim prijateljicama i prijateljima, Rekonstrukcija Ženski fond bi vam bila zahvalna, jer naš cilj je da znanje koje nam je Žarana ostavila širimo dalje!

A sada vam predstavljamo i publikaciju “To je moj izveštaj vama / This is my report to you” koju možete da preuzmete sa ove stranice u .pdf formatu – kao i u slučaju filma, ohrabrujemo vas da Žaranin izveštaj čitate, delite i komentarišete. Hvala!


zarana_cover

Žarana Papić (1949-2002)

feministička antropološkinja, politička aktivistkinja

feminist anthropologist, political activist

To je moj izveštaj vama / This is my report to you

Ideja i produkcija / idea and production: Rekonstrukcija Ženski fond

Prevod na engleski / Translation: Jasmina Tešanović

Dizajn i prelom / Design and layout: Katarina Popović

preuzmite_PDF